The Vinous Projects - The Greek Wine Storytellers
Βαλτετσίου 39, 106 81 Αθήνα
Τηλ. 210 38 09 725 | 6973 219 917
E-mail: hello@vinous.gr

THE VINOUS PROJECTS

IN THE VINOUS WAY

PROJECT I

WineTourismGreece.com

To WineTourismGreece.com είναι μία πλατφόρμα content & digital marketing για τον οινοτουρισμό στην Ελλάδα.  Έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό της οργανωμένης, ορθής και ποιοτικής παρουσίασης και προώθησης των οινοτουριστικών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται στη χώρα μας. Οι οινικές εμπειρίες αποτελούν τον βασικό κορμό ανάπτυξης του. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να τις φιλτράρει με την χρήση πλήθους παραμέτρων και κριτηρίων ώστε τελικά να εντοπίσει εκείνη που ανταποκρίνεται στις επιλογές του και να δηλώσει την συμμετοχή του με απευθείας συννενόηση με τον διοργανωτή.

Οι στόχοι του είναι:

 • η προβολή των οινοτουριστικών προϊόντων στην χώρα μας, του ελληνικού κρασιού, των ανθρώπων του και κατ’ επέκταση της γαστρονομίας και του τουρισμού
 • η ανάδειξη της χώρας μας σε έναν νέο και αξιόλογο οινοτουριστικό προορισμό και η προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού με κύρια στόχευση στον εισερχόμενο
 • η προώθηση των επισκέψιμων οινοποιείων αλλά και όσων δραστηριοποιούνται στον χώρο του κρασιού… εστιατόρια, wine bar, ξενοδοχεία, travel agencies κλπ. αναδεικνύοντας τον οινικό τους χαρακτήρα
 • η εκπαίδευση, η στήριξη και η ώθηση του Έλληνα επαγγελματία του κρασιού και του τουρισμού, σε ένα «νέο είδος» ποιοτικού τουρισμού που μπορεί να αποφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη στους εμπλεκόμενους

Aπευθύνεται…

 • στον Οινόφιλο που αναζητεί οινικές εμπειρίες κατά την διάρκεια των διακοπών του δίνοντας του τη δυνατότητα να προγραμματίσει έγκαιρα τις οινικές του δραστηριότητες
 • στον εισερχόμενο τουρίστα ο οποίος θέλει να γνωρίσει την Ελλάδα μέσα από τις κάθε είδους δραστηριότητες που του προσφέρονται, οινικές και άλλες…
 • στον Έλληνα οινοποιό που θέλει να αναπτύξει τον οινοτουρισμό στο οινοποιείο του και να ενισχύσει ποιοτικά την επισκεψιμότητα του αναδεικνύοντας έτσι και τα κρασιά του αλλά και τον τόπο του.
 • στον Έλληνα επαγγελματία του κρασιού, ιδιοκτήτη Wine bar, Wine Restaurant, Wine Tasting Center, Wine Hotel, Ξενοδόχο, Tourism Agent κλπ. που θέλει να προσελκύσει νέο ποιοτικό κοινό αναδεικνύοντας τον οινικό του χαρακτήρα.

Επισκεφτείτε το https://www.winetourismgreece.com

PROJECT II

Music for a Wine

photo © musicinthevineyards.org
photo © musicinthevineyards.org

Στην Vinous αγαπάμε πολύ την μουσική, κλασική, jazz… και μας μαγεύει ο συνδυασμός της με το καλό κρασί ! Ένας συνδυασμός που ενεργοποιεί όλες μας τις αισθήσεις οι οποίες συμμετέχουν ταυτόχρονα και ισότιμα.

Φανταστείτε τώρα μία συναυλία μουσικής δωματίου ή μία σοπράνο μέσα στο κελάρι σας, στον προαύλιο χώρο σας ή γιατί όχι και μέσα στον αμπελώνα σας. Μία συναυλία που δεν προσφέρει μουσική ως ένα μουσικό χαλί σε μία εκδήλωση γευσιγνωσίας αλλά λειτουργεί παράλληλα με αυτή και έχοντας ταιριάξει το ύφος, την ένταση, την γαλήνη ή ακόμα και τα… αρώματα της με τον χαρακτήρα του κρασιού ή των κρασιών που παρουσιάζονται.

Ακόμη περισσότερο φανταστείτε μία μικρή διοργάνωση, ένα μίνι φεστιβάλ, το οποίο θα επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση προσδίδοντας ένα εντελώς νέο χαρακτήρα στο οινοποιείο σας καθιστώντας το και ένα διαφορετικό προορισμό για ένα εντελώς νέο κοινό.

Στην Vinous αναλαμβάνουμε μικρές ή μεγάλες μουσικές διοργανώσεις, άρτια επιμελημένες, με αυστηρά επιλεγμένους καλλιτέχνες, με πλήρη τεκμηρίωση και συγγραφή μουσικών προγραμμάτων ή προγραμμάτων γευσιγνωσίας, branding και προβολή τους.

Τολμήστε το!

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας τη φόρμα ζήτησης προσφοράς για να συζητήσουμε για την δική σας διοργάνωση!

PROJECT III

Νομαδικά γεύματα στον ελληνικό αμπελώνα

“Νομάδες στο ελληνικό τοπίο της άγριας φύσης, των κρυστάλλινων νερών, των χωραφιών και των  μικρών κοπαδιών. Τα καλάθια μας γίνονται προθήκες θαυμάσιων  γεύσεων  και αρωμάτων, της  ελεύθερης και της εξημερωμένης φύσης.

Ακολουθούμε την εναλλαγή των εποχών στις εικόνες και στα υλικά, για να στήσουμε τη κουζίνα και το τραπέζι μας. Συλλέγουμε από την άγρια φύση, τα χόρτα, τα βότανα , τα μανιτάρια, τα φρούτα. Παίρνουμε από κυνηγούς και ψαράδες τα κυνήγια τους. Από αγρότες, κτηνοτρόφους και παραγωγούς, αλεύρια, γάλατα, ελαιόλαδα, βούτυρα, κρέατα και λαχανικά.

Μαγειρεύουμε και αρωματίζουμε τα υλικά στις φλόγες και στον καπνό των ξύλων και δημιουργούμε πιάτα που η γαστρονομική τους αισθητική φανερώνεται από την διατήρηση της γεύσης των υλικών και την συνύπαρξη τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Κάποιες φορές είτε για να διατηρήσουμε είτε για να πάρουμε τον γευστικό πυρήνα των πρώτων υλών, χρησιμοποιούμε φυσική επεξεργασία όπως η αποξήρανση, το κάπνισμα, η συμπύκνωση, η εκχύλιση και η απόσταξη.”

Η ομάδα της Vinous σε συνεργασία με τους υπέροχους ανθρώπους της Nomade et Sauvage διοργανώνει μοναδικά νομαδικά γεύματα προσαροσμένα απόλυτα στα δικά σας κρασιά, στο δικό σας ιδιαίτερο τοπίο, στον δικό σας ξεχωριστό αμπελώνα.

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας τη φόρμα ζήτησης προσφοράς για να συζητήσουμε για την διοργάνωση του το δικού σας νομαδικού γεύματος!

photos © Nomade et Sauvage

Ελάτε στη Vinous για να διηγηθούμε μαζί τη δική σας μοναδική ιστορία, με τον πιο ευφάνταστο, τον πιο δημιουργικό τρόπο.

  Ελάτε στη Vinous να συζητήσουμε για μία νέα και δημιουργική συνεργασία.

  Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ελάτε στη Vinous για να διηγηθούμε μαζί τη δική σας μοναδική ιστορία, με τον πιο ευφάνταστο, τον πιο δημιουργικό τρόπο.

   Ελάτε στη Vinous να συζητήσουμε για μία νέα και δημιουργική συνεργασία.

   Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.